Einde Correctie … of komt er nog een tikje ?

Als we Trump mogen geloven hebben we de ‘correctie’ inderdaad gehad.

Woensdag kwamen zijn nieuwe infrastructuur plannen roet in het eten gooien en het Amerikaans Congress deed daar donderdag nog een schepje bovenop met het voorstel tot verstrengde handelsvoorwaarden, waarop de 10-jaars Bond rente voor ontspanning zorgde.

Dat was voor institutionele beleggers de trigger om massaal hun Short covering terug te draaien in aanloop naar de vrijdag expiratie en durfden koopjes jagers opnieuw hun kans wagen met het gekende gevolg dat de koersen als een speer in de hoogte draaiden.

Volgens actuele berekeningen zijn daarom de aankomende twee weken van cruciaal belang en kan het pril herstel nog een tikje krijgen met mogelijk een her-test van de recente lows, tot zelfs iets lager. Tevens blijft ook de volatiliteit nog een tijdje van de partij en hernemen we in het tweede deel de rit naar S&P BKD 3021 / 3044.

Maandag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten wegens ‘Presidents Day’ en zullen naar alle waarschijnlijkheid de Europese beurzen het rustig aan gaan doen. Vanaf dinsdag zijn er dan ZEW / PPI / PMI / IFO / GDP en Inflatie cijfers. Tevens worden de FOMC notulen gepubliceerd en krijgen een inkijk hoe de FED over de Amerikaanse economie denkt.

In onze Tradingroom houden we u op de hoogte en worden continu nieuwe Berekende Koers Doelen (BKD) en signalen geplaatst.

Klik hier voor een overzicht van onze recente Live signalen.