Is de zolang verwachtte Correctie nu echt over ?

Zoals gevreesd hebben de Amerikanen alles uit de kast gehaald om de sluisdeuren opnieuw dicht te draaien en ‘h o o p’ nieuw leven in te blazen. Maar is daarom alles voorbij en blijven we verder omhoog kijken?

De kans bestaat inderdaad dat wanneer de Amerikaanse Infrastructuur plannen concreter worden en de FED zalvende worden gaat spreken om beleggers gerust te stellen, de weg omhoog verder open ligt. Ook technisch lijkt de strijd gestreden, al pleit het momentum nog om een her-test in de omgeving van de Laag.

De voorbije week hebben immers talrijke FED en ECB sprekers er alles aan gedaan om de beurzen gerust te stellen. Van alle kanten werd opnieuw milde taal gesproken, tot in Japan en China waar de Centrale banken de markt zelfs vers gratis geld toestopten.
 

Komende twee weken en met Italiaanse verkiezingen in focus zullen daarom heel bepalend zijn voor het verder verloop. Tevens gaat de nieuwe FED voorzitter Powell dinsdag getuigen voor het Amerikaans “Joint Economic Committee” waarvan het tweede deel met vraag- en antwoord de markt heftig zouden kunnen doen reageren.

Verder is deze week een super druk Macro-data agenda met Consumenten vertrouwen / Inflatie / GDP / PMI / ISM / Retail en Huizencijfers. Bovendien zijn er diverse Bond veilingen en zal de 10-jaars rente weer de nodige aandacht krijgen.

Tevens gaan tal van FED & ECB sprekers opnieuw aan het speechen en is woensdag de laatste dag van de handelsmaand en herschikken Hedge fondsen hun assets in functie van een gewijzigde valutamarkt.
 

In onze Tradingroom houden we u op de hoogte en worden continu nieuwe Berekende Koers Doelen (BKD) en signalen geplaatst.
Klik hier voor een overzicht van onze recente Live signalen.

Fijne beursweek toegewenst