Het lijkt wel de wereld op z’n kop?

Vanaf aankomende maandag 30 juli ’18 dienen brokers rekening te houden met de nieuwe ESMA regulering inzake CFD- en FX-producten margevereisten.

Dit betekent dat de kleine particuliere belegger met een retail account 20 keer of méér geld op zijn/haar rekening moet plaatsen in onderpand voor marge dekking!

Voor professionele beleggers veranderd er niets, deze kunnen steeds nog met minder geld als onderpand beter posities innemen.

 

Wat betekent dit concreet:

Wanneer je als kleine belegger bv een positie van 1 Lot EUR/USD zou innemen kon dit voorheen met een marge onderpand van €200.

Wanneer je vanaf maandag 30 juli ’18 dezelfde positie zou openen moet je nu een minimum van €4.000 als onderpand op je rekening hebben staan.

 

Idem wat betreft een positie van 1 Lot op de Duitse DAX, voorheen kon je een positie openen met €26 als marge onderpand.

Vanaf maandag 30 juli ’18 moet je voor dezelfde DAX positie €800 als onderpand op je rekening hebben staan.

 

Voor een positie in GOUD/ZILVER en WTI.olie is het dan helemaal te gek!

Tot 27 juli ’18 kon je daar een positie van 1 Lot openen met een kleine €520 als marge onderpand.

Echter, vanaf maandag 30 juli ’18 moet je voor dezelfde positie in GOUD een marge onderpand ten belope van €5.500 op je rekening hebben staan.

 

ZILVER en WTI.olie zijn dan helemaal absurd!

Daar moet je tot 50 keer méér geld aanleggen als onderpand voor je marge dekking!
En, O wonder, AEX behoort ook tot deze groep!

 

Wat ESMA dus aanvoert als bescherming van de kleine beleggers, draait uit op een regelrechte afstraffing en dient meer ter bescherming van de professionele markt.    Kleine beleggers kunnen en mogen dus géén invloed meer uitoefenen op de professionele markten door de desastreuse beperkingen.

 

MAAR, niet alles is even donker als het lijkt!

Desondanks dat de nieuwe ESMA regulering ons vrijdag de openstaande posities gedwongen heeft doen sluiten scoren we met het nieuw portfolio +53,7% in één (1) maand tijd, toch nog een mooi positief resultaat.

Ondertussen hebben we een analyse gemaakt van de door ESMA opgelegde nieuwe spelregels en zien toch heel wat mogelijkheden.

Vooreerst behouden we een basisinleg op 2.500 en wordt de marge benutting daarop afgestemd.   Dat betekent wel een beperking van het aantal posities en een geringer rendement.

Echter, maken we ons sterk dat op korte termijn de mogelijkheden opnieuw zullen groeien en mooie reserves aan kunnen leggen.

Gelukkig zijn er ook brokers als Admiral Markets die voor het openen van posities deel-volumes aanbieden, waardoor we onze basisinleg op 2.500 kunnen behouden.

Daarnaast gaan we kijken om eventueel andere producten te integreren die niet onder de ESMA regulering vallen en ons rendement ten goede komen.

Meer hierover kom je te weten in onze volgende mail(s) en/of via onze Tradingroom.